Blog detail

Fabiënne Albert, Nohemi Lande, Lavinia Brasdorp en Candl Telesford volgen momenteel de studie MBO Dans aan het Art & Entertainment College. Dit is een 4-jarige opleiding. Allen hebben de ambitie om professioneel allround danser te worden. De voltijd studie houdt praktijk en theorie in. De theoretische vakken zijn Nederlands, Engels, blessurepreventie, dans & maatschappij, en ondernemen. De praktijkvakken zijn ballet, modern, jazz, hiphop, tap, conditietraining en Afrikaanse dans. Hiermee worden zij breed opgeleid zodat ze alle kanten op kunnen. De veel voorkomende beroepen zijn: docent, choreograaf, uitvoerend danser, en freelance danser. Er is ook een mogelijkheid om je eigen bedrijf op te zetten. Dit leer je bij ondernemen.

Momenteel zitten zij in hun laatste studiejaar waarbij ze verschillende onderdelen moeten afronden, zo hebben ze al een dansshow als klas moeten maken om vervolgens daar mee te touren door Nederland. Ze hebben ook een show moeten dansen met de hele dansopleiding in Koninklijk Theater Carré genaamd African Urban. Afrikaanse dans lag hier op de voorgrond. De stages zijn ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. De vier dames zijn dit jaar voor 3 weken naar Parijs geweest om daar te dansen bij Rick Odums (Internationale jazz dansschool). Dit was een prachtige leerzame ervaring en zeker een toevoeging aan de carrières van de studenten.

Als afsluiting zijn ze nu druk bezig om een mini-productie te maken van ongeveer 40 min. Hierbij moeten zij van begin tot eind alles zelf regelen en ook zelf dansen in de productie. Hiervoor repeteren zij 5 dagen in de week via B4Real in muzyQ. In totaal hebben zij 3 maanden de tijd hiervoor en zal het eindresultaat uitgevoerd worden op de vooraf door de artistiek leider aangegeven data. Dit gebeurt in Koninklijk Theater Klein Carré voor een zelf uitgenodigd publiek.

De show genaamd I Love N.Y. (New You) neemt je mee in de individuele strijd als danser in de danswereld. In deze show laten ze hun sprankelende persoonlijkheden zien en mengen ze hun eigen stijl met wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd.

Het doel van de mini-productie is om de studenten klaar te stomen op het werkveld. Zo zien ze in dat ze met eigen gemaakte producties ver kunnen komen en uiteindelijk kunnen verkopen.

Zij hopen over 2 maanden met succes hun 4-jarige opleiding af te ronden en hun diploma te behalen.

Inloggen