Blog detail

Er zijn allerlei verhalen gaande dat Akwasi Ansah van Zwart Licht verschillende leden van The Xperience heeft uitgenodigd om naar Terschelling te komen voor het Oerol Festival. Wat zijn ze allemaal aan het doen?

Oerol heeft de samenwerking met de jonge makers altijd hoog in het vaandel staan. Het festival trekt een nieuwsgierig publiek en het eiland biedt jonge makers oneindige mogelijkheden om in weer en wind te zoeken naar hun verhouding tot locatietheater.

Onder begeleiding van gerenommeerde theatermakers maken jonge makers in de werkplaats van Atelier Oerol voor het festival een locatiegerichte theatervoorstelling of beeldend kunstproject. Met de Brands-loods als basis, leren de makers om te gaan met het veelzijdige Terschellinger landschap in combinatie met de steeds wisselende elementen. Een nieuwe generatie theatermakers, die ondertussen in binnen- en buitenland naam maken, hebben in de werkplaats gewerkt. Bijvoorbeeld Lotte van den Berg, Jetse Batelaan, Boukje Schweigman, Teun Mosk, Guido Kleene, Gienke Deuten e.v.a. Maar ook internationaal opererende gezelschappen en artiesten als de Lunatics, de Jongens, Wende Snijders, Nynke Laverman en TUIG zijn in de werkplaats van Oerol begonnen.

Voor het atelier gaat Akwasi vanuit de locatie een lied/gedicht schrijven, om daar vervolgens weer een performance van te maken. Dit zal hij doen in samenwerking met The Xperience. Meer informatie kun je vinden op de website van het Oerol Festival.

– Oerol Festival (http://www.oerol.nl)

Inloggen