Blog detail

BIRD is dé Rotterdamse club voor jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe electronica. Naast eten, drinken en dansen kun je er ook optredens bijwonen van de muzikale smaakmakers van dit moment. Op zaterdag 2 juni presenteert Zwart Licht de nieuwe cd Leeroy Draait Door.

Enthousiaste raps, springerige beats en, niet te vergeten, ontzettend energieke liveshows: het zijn de drie voornaamste oorzaken die Zwart Licht tot de revelatie van het afgelopen hiphopjaar maken. (Kindamuzik) Rapformatie Zwart Licht, bestaande uit producer Hayzee en MC’s Akwasi en Leeroy, gooide in 2009 met het debuutalbum ‘Bliksemschicht’ de Nederlandse hiphopscene overhoop. Zo sleepten ze in 2009 drie State Awards binnen, voor ‘Beste Groep’, ‘Beste Album’ en ‘Beste Live Act’. Deze laatste award ontvingen ze in 2011 weer (met The Xperinece, red.).

Nu zijn ze terug met de nieuwe cd Leeroy Draait Door, waarvan de release vanavond in BIRD plaatsvindt. Op dit album maakt Akwasi plaats en stapt MC Leeroy meer naar voren. Het album is anders dan de vooruitstrevende grime en dubsteptracks waar ze sinds 2009 om bekend staan. Het is een echt hiphopalbum, met herkenbare neosoul, electronica en jazzinvloeden, voorzien van frisse melodieën.

 

Wanneer: zaterdag 2 juni 2012
Aanvang: 21.30 uur (zaal open: 21.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Toegang: € 13,-
Meer info en tickets: www.bird-rotterdam.nl

Inloggen