Blog detail

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de theater productie van Akwasi. Het nieuwste project van Akwasi zal niet alleen premièren op het festival Oerol, het is er ook ontstaan. Akwasi maakte er een eerste aanzet toen hij een afstudeerproject nodig had voor de theaterschool. Een medestudent wees hem op de thematische parallel met het nummer De Wedstrijd van Bram Vermeulen. “Het nummer raakte me, ik kende het nog niet. Het werd de rode lijn van de voorstelling.” Akwasi vertelt dat het stuk van amper een half uur een pitchvoorstelling was, die is uitgekozen om verder uit te werken. “Het zal nu zestig tot wel negentig minuten worden en gaat op 14 juni op Terschelling in première. Ik had gelijk het idee om er een album bij te maken.”

En zo geschiedde. Althans, Akwasi zit midden in het proces. “We zijn nu denk ik op zo’n dertig procent, maar maken lange dagen en hebben harde deadlines. We zijn in totaal met z’n achten, waarvan er vier personen uit The Experience (De band die o.a. Zwart Licht XL completeerde, red.) komen. Drummer Drummakid en de toetsenist Marra Escobar produceren het hele album. Verder heb ik nog twee jongedames die harp en viool spelen en een zanger die mijn tegenspeler zal zijn in de voorstelling. Die zanger, Rob Dekay, hoorde ik op de track Visie van Eredivisie. Ik had iets van ‘dat had ik moeten zijn, op die hook’. Ik wilde met hem werken en hij was ook enthousiast.”

Inloggen