Blog detail

 • Mijn naam is Rosalie Wammes en ik ben harpiste.  Sinds mijn 8stejaar is de harp mijn instrument, zo jong als ik was werd ik direct door de magie van het bijzondere geluid gegrepen. De klank raakt mij nog altijd diep, het is een gevoelig instrument. Tijdens de muzieklessen leerde ik bijzondere muziekstukken kennen. Ik genoot van de dynamische mogelijkheden die de stukken in zich hadden en daar is de basis gelegd voor mijn passie: verhalen vertellen door muziek. Dat is de kern van wat ik doe.Vanaf mijn 11de jaar speelde ik bij een jeugdorkest en toen ik 15 was begon ik met theaterlessen. Met veel enthousiasme bleef ik mij ontwikkelen en uiteindelijk stond ik voor de keuze: het conservatorium of de theaterschool.  Alleen muziek vond ik te eenzijdig, de lessen waren te veel gericht op alleen het ‘klassieke’ gebruik van de harp. Ik heb gekozen voor de Performance – opleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Daar werd ik gestimuleerd in het combineren van zang en harp kon ik mij ontwikkelen tot een completere artieste. Ik begin in die tijd ook met componeren van eigen werk en bouw langzaam een studio in mijn kleine studentenkamer.Als ik mijn bachelor gehaald heb verhuis ik naar Amsterdam en sluit ik mij aan bij muziek community Brotherhood 4 Real. Een hechte gemeenschap voor bijzonder muzikaal talent die samen in appartementen wonen en muziek maken. Tijdens mijn studie kwam ik in contact met hiphop artiest en theatermaker Akwasi en momenteel speel ik in zijn band ‘’Daar Ergens’’.We reizen door Nederland met onze show. De akoestische pedaal harp die ik sinds mijn 12de bespeel komt niet tot zijn recht in de setting van deze band, ook tijdens het creëren van mijn eigen werk word ik beperkt. Het geluid moet versterkt worden en na diverse microfoontjes uitgeprobeerd te hebben moet de conclusie getrokken worden dat mijn huidige harp niet meer voldoet om de muziek te maken die ik wil.Het geluid valt in de setting van een popband weg, terwijl ik juist verder wil in deze richting om de mogelijkheden van de harp in de popmuziek uit te kunnen diepen. Om deze reden vraag ik geld aan bij ‘ Stichting Eigen Muziekinstrument’ om een nieuwe elektrische harp te kunnen aanschaffen.

  Het gaat om een bedrag van  €26.000,- daarnaast zijn er een aantal essentiële accessoires nodig zoals de versterker, een karretje en flight-case om de harp in te vervoeren. Mijn oude vertrouwde harp zal ik helaas moeten verkopen om een deel van het bedrag op te brengen, maar dat is nog lang niet genoeg. Naast de optredens heb ik een bijbaan, maar zo’n grote investering kan ik als beginnende artieste niet opbrengen.

  Daarom vraag ik uw hulp. Met uw financiële bijdrage maakt u het mogelijk voor mij de volgende cruciale stap in mijn carrière te kunnen zetten. Ik hoop van harte dat u mij wilt steunen. Ik zal u eeuwig dankbaar zijn!
  Liefs, Rosalie

  www.rosaliewammes.tumblr.com
  ‘ Oh Thunder’ www.facebook.com/ohthunder & www.soundcloud.com/ohthunder
  Bekijk ‘ Daar Ergens’ www.facebook.com/DaarErgens

https://www.voordekunst.nl/projecten/1875-help-rosalie-aan-haar-elektrische-harp

Inloggen