Blog detail

Typhoon reageerde in FunX Fresh ‘n Up op alle positieve reacties die hij via Facebook en Twitter kreeg naar aanleiding van het stuk dat hij zong en rapte voor het koninklijk paar tijdens 200 jaar Koninkrijk. Daarin had de Zwolse rapper verwijzingen verwerkt naar de slechte kanten van Nederland in het verleden, zoals de slavernij en massamoorden. Ook zat er een flinke knipoog in naar 5 december.

Herkenning

Typhoon vertelde maandagavond in Fresh ‘n Up dat de online reacties hem goed doen: “Ik ben blij dat mensen zich kunnen herkennen in het stuk dat ik geschreven en wij uitgevoerd hebben. Niet alleen een koning of koningin, maar iedereen. Daar ben ik het meest blij om.”

Koningspaar

Typhoon vertelde maandagavond in FunX Fresh ‘n Up dat hij niet alleen blij wilde doen tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk: “Ik wilde een eerlijk verhaal neerzetten dat veel mensen bezighoudt. Ik geloof wel dat sommige mensen in de zaal er niet van gediend waren, maar volgens mij het koninklijk paar wel. Na het optreden stonden Willem-Alexander, Beatrix en Maxima in een zaaltje. Ik kwam de ruimte binnenlopen en Willem-Alexander en Maxima stapten op mij af.”

h2>

Eerlijkheid

Nederland was volgens Typhoon vroeger een heel groot en belangrijk land, maar durft dat volgens hem niet meer te erkennen vanwege grote vlekken in het verleden. “Ik wilde juist benadrukken dat het een groot land was en dat we heel erg eerlijk moeten zijn over massamoord, apartheid, slavernij, gewoon de geschiedenis. Zoiets heeft namelijk twee kanten. Als je echt wil dat bepaalde dingen niet gebeuren, dan moet je eerlijk tegen je kinderen of neefjes en nichtjes zijn. Om van te leren.”

Controle

Het stuk dat Typhoon uitvoerde heeft hij wel opgestuurd naar de organisatie, maar hij weet niet zeker of het gecontroleerd is. Als hij iets moest aanpassen, dan had hij het optreden afgezegd: “Het is misschien wel twintig keer gescreend, maar ik had zoiets van: ‘Ze vragen mij. Ze weten wie ik ben en weten dat ik eerlijk in mijn teksten ben.’ Als ik ook maar één opmerking zou krijgen over een verandering, dan zou ik het afblazen.”

Inloggen