Blog detail

Define: B Major
“B major is a major scale based on B,
with the pitches B, C♯, D♯, E, F♯, G♯, and A♯.
Its key signature has five sharps.”
Or
“B major is a way of living based on positive vibes,
with hard work, perseverance and good surroundings
as the key to being the best you can be.
B major a.k.a B4Real.”
Het concept
B Major Jam is hét nieuwe concept van stichting Brotherhood 4 Real (B4Real) en North Sea Jazz Club / MC Theater. Tijdens deze ritmische en melodieuze avonden brengen jonge muzikanten van topniveau hun favoriete covers én vooral eigen nummers ten gehore.
Elke (pak ‘em beet) twee a drie weken staat er weer een fris en verrassend programma op het podium de sterren van de hemel te spelen. Een spontane ‘last minute’ uitbreiding van dit programma is natuurlijk onvermijdelijk in een ruimte gevuld met muzikanten…
De shows, die plaatsvinden in de zaal van North Sea Jazz Club, bieden naast een gezellig samenkomen en de mogelijkheid talent te tonen, vooral óók de mogelijkheid talent te spotten.
B Major Jam opende zijn deuren voor het eerst op zaterdag 28 augustus 2010.
Voor het programma van deze avond :
Seeing Pink Oculus (Esperanzah Denswil) perform is like magic. The rapper and singer/songwriter takes over every stage like it is her own, blazing the stage with her band Badjekkah. Her music is best described as a futuristic and fresh blend of electronic hiphop with jazz and soul influences.
De 2 koppige band ‘Badjekkah’ bestaat uit Gino Cochise (drums/SPD) en Mano Yeah (keys/synthbas) en waren onlangs nog te bewondering als begeleiding van Pink Oculus in de ochtendshow van Giel Beelen en op Eurosonic/Noorderslag in de oosterpoort. De innoverende band heeft een stijl die het best te omschrijven valt als Hip Hop/Electro. Naast het feit dat ze bezielend hun instrument bespelen, beschikken ze ook nog over gouden keeltjes. Live brengt Badjekkah een mix van catchy tunes, virtuoos spel, authentieke stemmen en humor.
Line up 28 februari
Pink Oculus : Vocals
Gino-Cochise : Drums/Vocals
Mano Yeah : Keys, Synth Bass & Vocals
Bouba Doula : Samples

Inloggen