Blog detail

AMSTERDAM – feestelijke opening. Met maar liefst 125.000 zonnebloemen gaat het Van Gogh Museum ter ere van de feestelijke opening van het nieuwe entreegebouw een zonnebloemenlabyrint op het Museumplein bouwen. Het grootse labyrint van 7.000 m2 beslaat bijna de helft van het Museumplein en is op zaterdag 5 en zondag 6 september tussen 9 en 17 uur gratis toegankelijk voor publiek.

Zonnebloemen

Zonnebloemenlabyrint
Het labyrint wordt na de Uitmarkt in een recordtijd van 3,5 dag opgebouwd door een grote, professionele crew. Op zaterdag 5 en zondag 6 september hebben bezoekers op een speciaal fotodek op het Museumplein een prachtig uitzicht over het Museumplein en het zonnebloemenlabyrint in het bijzonder. Daar kan men spectaculaire foto’s en selfies maken met 125.000 zonnebloemen en het Van Gogh Museum met het nieuwe entreegebouw op de achtergrond.

Inspiratiekamers
Vervolgens loopt de bezoeker door het labyrint van 800 meter en ontdekt de drie bijzondere Van Gogh inspiratiekamers, waaronder een kamer met een collage van Van Gogh fan art en een kamer met foto’s van het bouwproces van de nieuwe entree. In de laatste kamer zijn optredens van singer-songwriters van De Grote Prijs van Nederland, waaronder Gerson Main en Charl Delemarre. De singer-songwriters geven elk uur bijzondere optredens met speciaal voor dit evenement geschreven nummers geïnspireerd op Van Gogh.

Inloggen