Blog detail

30 SEP 2015 • Door Veerle Corstens •

Singer-songwriter Gerson Main (28) groeide op Diemen-Zuid en hoewel zijn bed in Almere staat, heeft hij dat de laatste tijd amper gezien. Hij crasht meestal bij vrienden in Amsterdam.

Stadsschouwburg Amsterdam
‘Ik ben nog nooit naar een voorstelling in de schouwburg geweest, verder dan de foyer kom ik niet. Op een regenachtige dag op het Leidseplein was ik aan het hangen met vrienden toen we van ellende hier naar binnen stapten. Het was er zo warm en mooi dat ik me van adel waande. Nog altijd krijg ik dat magische gevoel als ik hier binnen loop. Graag zou ik naar Opo Kondre gaan kijken hier. Ik was drie maanden oud toen ik vanuit Suriname naar Nederland kwam, daarom ben ik erg benieuwd naar deze muzikale voorstelling over het koloniale verleden.’ 

Jazz Café Alto
‘Ik heb jazz gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en kwam er daar al snel achter dat ik meer hou van jazz luisteren dan dat ik een jazzmuzikant ben. Soms ga ik een nachtje naar Alto om me te laten inspireren door de ontzettend goede muzikanten. Het zijn altijd van zo’n
introverte types die geen microfoons hebben om iets tussendoor te zeggen; ze willen alleen maar spelen. Ik kan daar lekker met een biertje zitten en genieten van de muziek. Al ben ik er ook een keer uit gezet toen ik iets te veel in de feestvreugde op ging en met een stoel begon te zwaaien; dat werd niet zo gewaardeerd.’ 

Melkweg/Paradiso
‘Tussen deze twee poptempels kan ik niet kiezen. In beide ben ik regelmatig te vinden, zowel op het podium als in de zaal. Pas stond ik nog in de Melkweg in het voorprogramma van Raury, een Amerikaanse singer-songwriter; dat was echt een grote eer. En in Paradiso heb ik Typhoon zien optreden. Vanaf de derde verdieping keek ik neer op het publiek dat als een kudde dieren van links naar rechts bewoog, water vloog alle kanten op. Ik moest denken aan de stormloop van op hol geslagen gnoes in The Lion King; als je hier in zou vallen, werd je opgeslokt. Wat een rush moet het geven om voor zo’n kolkend publiek op het podium te staan. Dat wil ik ook een keer meemaken.’

Eye
‘Ik beloof mezelf altijd om mooie arthousefilms te gaan kijken, maar dat schiet er meestal bij in omdat ik best wel laks ben. Aan het begin van de dag bedenk ik welke twee boeken ik wil gaan lezen en het loopt toch altijd anders. Ik hou mezelf echt voor de gek. Ik vind het namelijk wel belangrijk om mezelf te verrijken met iets meer diepgang dan de Marvel superheldenfilms waar ik nu meestal naartoe ga.’ 

Artis
‘Hier ben ik een keer naar binnen gesneakt. We liepen naar de ingang en zeiden op dwingende toon dat we op de gastenlijst stonden. De kaartjescontroleur keek beduusd maar liet ons wel binnen. Toen zijn we een dagje gaan chillen bij de aapjes, leeuwen en insecten. Als kind kwam ik ook vaak in Artis, ik vond het bere-interessant om te kijken wat die beesten aan het uitvogelen waren. En ik zag eens een filmpje van een leeuw die een bijdehante reiger ving; stiekem hoop ik zo’n scène eens live mee te maken.’

Inloggen