Blog detail

Op 5 mei viert Nederland de vrijheid en op het Bevrijdingsfestival Zeeland zeker. De zon staat hoog boven het stadscentrum van Vlissingen, waar bezoekers de gehele dag door op zes verschillende podia de vrijheid kan beluisteren, bespreken en natuurlijk vieren.

De eerste zomerse dag van het jaar zorgt er voor dat Zeeland massaal naar Vlissingen trekt voor de jaarlijkse 5 mei viering. Met 40.000 bezoekers is het nog drukker dan bij de voorgaande edities.

© Martijn Fincke

De sfeer op Bevrijdingsfestival Zeeland zit er al vroeg in als Gerson Main het Sena podium beklimt. Hij mag om twee uur het festival openen. De multimedia-artiest is vergezeld door zijn band en samen brengen zij vrolijke, zonnige en vooral dansbare songs. In het begin is het publiek nog een beetje terughoudend, maar Gerson Main vertelt zijn luisteraars keer op keer dat ze hier zijn om de vrijheid te vieren en daarbij hoort dansen. 

Inloggen