Blog detail

Ik zou er bijna zelf willen wonen. Waar? In ’t Nobelhuis. Een appartementengebouw in Nobelhorst waar creatieve Almeerders een appartement huren. Eerder sprak ik Marjelle en Diana. Leuke, inspirerende mensen. We zijn benieuwd naar meer. Daarom heb ik vandaag afgesproken met Mano en Eddy.

ANNO op de Grote Markt in Almere Stad is de setting. Wat is ANNO toch een leuke tent. Ik zit er ‘s zomers graag op het terras, je kunt er lekker lunchen en vrijdag en zaterdagavond is het ‘the place to be’ als je wilt stappen en de 30 gepasseerd bent.

Passie voor muziek, vriendschap en gezond leven

Maar goed, even terug naar Mano en Eddy. Ik heb gehoord dat het muzikanten zijn. That’s it. Als ze binnenkomen, ontspint zich een heel bijzonder gesprek over passie voor muziek, vriendschap en gezond leven.

Wie zijn jullie?

Eerst maar eens vragen wie deze relaxed ogende mannen zijn en wat ze doen. Wat is het toch heerlijk als je ongedeerd alles mag vragen. En nog leuker, als je een verrassend antwoord krijgt. Eddy begint. “Ik ben slagwerker en rapper. Daarnaast produceer en componeer ik muziek voor mezelf en anderen.” Mano is 27 jaar. “Ik ben multi-instrumentalist, maar vooral toetsenist.” Het blijkt dat beide heren in de band van Typhoon zitten en dat ze net 9 dagen ‘Vrienden van de Amstel live’ achter de rug hebben. Wat gaaf!

Een eigen plek en toch samen

Als we verder praten blijkt dat Eddy en Mano deel uitmaken van een collectief. Vijftien vrienden die elkaar kennen van school en samen een heel hechte vriendengroep vormen. “We woonden samen in een huis in Amsterdam. Dat was perfect, maar we hadden geen eigen plek. Het was tijd voor een nieuwe stap. Milton hoorde van ’t Nobelhuis in Almere. Dit sprak ons gelijk erg aan. Een eigen plek en toch ruimte om samen te zijn. We zijn in contact getreden met Ymere en nu is het zover. Over een paar maanden wonen we met negen van de vijftien mensen in Nobelhorst.”

Familie

Dat Mano en Eddy zo goed gedijen in een grote groep, is ze van huis uit meegegeven. Beiden komen uit een groot gezin. Het onvoorwaardelijk op elkaar terug kunnen vallen, voelt veilig. “Doordat we allemaal hetzelfde werk hebben, snappen we elkaar. Dat is fijn.”

Inspiratie opdoen in Nobelhorst

Nu is Nobelhorst echt een dorp waar rust het credo is. Ik ben benieuwd wat de heren hier denken te vinden. “Die rust is juist wat we zoeken. Even op adem komen en nieuwe energie opdoen. We kijken er ook heel erg naar uit om eens andere mensen te spreken en de interactie aan te gaan. Dat inspireert ons enorm. Daar leren we van.”

“We willen onze positieve energie doorgeven. Misschien is er wel een mogelijkheid om muziekles te geven in Nobelhorst.”

 

Geen seks, drugs en rock & roll

Het wordt me al snel duidelijk dat het wilde rockleven van een muzikant zich vooral op het podium afspeelt. Daarbuiten zijn deze heren vooral bezig met bewust en gezond leven. “We kwamen ongeveer tegelijk tot de ontdekking dat we het roer moesten omgooien. Het continue gebrek aan energie en de buikklachten waren we zat. Om goed te kunnen presteren en functioneren moet je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zitten.” Gezond, biologisch eten dat zo weinig mogelijk vlees en voedsel met E-nummers bevat, houdt Eddy en Mano fit. Een eigen moestuin in Nobelhorst zien ze dan ook helemaal zitten.

“Als je een dier eet dat geen goed leven heeft gehad, neem je die negatieve energie tot je. Dat kan nooit goed zijn.”

Na een foto – ik kan me bedwingen om geen handtekening te vragen – keer ik terug naar huis met een big smile. Wat een bijzondere mensen met een mooie kijk op het leven!

Inloggen