Blog detail

Op donderdag 14 juli ontvingen de eerste bewoners van ’t Nobelhuis hun sleutel uit handen van wethouder Tjeerd Herrema en Karin Reilingh, regiomanager Ymere. ’t Nobelhuis staat in het dorpshart van Nobelhorst. De huurders van de 43 sociale huurappartementen beheren en exploiteren samen de ondernemersruimte en de binnentuin van ‘t Nobelhorst.  

De bewoners van ‘t Nobelhuis vormen samen een woongroep. Binnen die bijzondere woonvorm hebben zij vanaf het begin gezamenlijk een grote verantwoordelijkheid voor hun huis en woonomgeving genomen. Zo werden in maandelijkse brainstormsessies het afgelopen jaar alle ideeën voor de ondernemersruimte concreet gemaakt en het ontwerp voor de binnentuin vastgesteld. Hierin wordt op verzoek van de gezamenlijke bewoners onder meer een podium gerealiseerd en verschillende soorten eetbaar groen.

Inloggen