Blog detail

Programma zoekt verbinding op tussen muziek en literatuur

Cultuur op de Campus en de Bibliotheek Gelderland Zuid trappen 7 december een nieuwe editie van ZUIVERE KOFFIE af met zanger, schrijver en poëet Gerson Main, bekend van ‘De beste Singer-songwriter van Nederland’. Entree is gratis.

Cultuur op de Campus en Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren sinds enkele jaren het terugkerende programma ZUIVERE KOFFIE: een programma dat de verbinding opzoekt tussen muziek en literatuur. De muzikale gast verzorgt een semi-akoestisch optreden, maar wordt op deze avond ook aan de tand gevoeld wat betreft zijn of haar literaire voorkeuren.

Gerson Main, te gast bij ZUIVERE KOFFIEop 7 december,was finalist in het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Hij schrijft prachtige teksten als: ‘’We zijn allemaal wandelende etalages die tentoonstellen datgene dat het wandelen ons tot nu toe heeft gebracht.” en “Zolang je al leeft, zolang hebben ze je leven al niet van je af kunnen pakken. Zolang ben je al onsterfelijk.”

ZUIVERE KOFFIE begon in 2015 met Dave von Raven en Arjan Spies van nederbeatgroep The Kik. Ook week ZUIVERE KOFFIE voor de gelegenheid uit naar verscheidene Nijmeegse festivals, zoals Oranjepop met Rocco Ostermann (Donnerwetter en Shaking Godspeed) en André Manuel (o.a. Fratsen) en het Valkhof Festival met Aafke Romeijn.

Donderdag 7 december 2017, 19.30 – 20.30 uur
Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29

Inloggen