Blog detail

PERSBERICHT

DSC_3223

Gerson Main brengt zijn nieuwe single ‘Luister’ uit.

Gerson Main speelde jarenlang in de backing band van onder andere Dio, Akwasi, Typhoon en Sarah Jane. Met Akwasi speelde hij in 2014 de succesvolle voorstelling ‘Daar Ergens’ die 20 keer op Oerol draaide en uitverkocht was. Naar aanleiding hiervan kwam het gelijknamige album van Akwasi uit. Hierop stond het door Gerson geschreven ‘Dorst’, dat een jaar later beloond werd met een gouden plaat. In 2015 deed hij mee aan de Beste Singer-songwriter van Nederland en behaalde daarin de finale. Kort hierna maakte hij de muziek onder een reclamespotje voor KPN. De single ‘Ik Weet Niet Hoe’ die hieruit voortvloeide werd een succes, zowel op radio als online.  In december 2015 bracht hij zijn tweede single ‘Deejay’ uit en in de zomer van 2016 zijn derde single ‘Koning van de Camping’. Met de laatste toerde hij langs talloze (festival) campings door het hele land. Begin 2016 kwam het debuutalbum ‘De Slechtste singer-songwriter van Nederland’ uit waarmee Gerson en band een clubtoer door het hele land deden.

Verder speelde het gezelschap op o.a. Noorderslag, Paaspop, Bevrijdingsfestival, Solar, Lowlands, Oerol, Reggae Geel, enz.

In 2017 heeft hij een aantal festivals aangedaan waaronder het Pinkpop Festival en speelde hij zijn theatervoorstelling ‘Ga weg, maar blijf’ tijdens de Parade in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

http://www.gersonmain.nl

Luister

 • Geschreven door Gerson Main
 • Strijkersarrangement door Hugo Bouma

 

Recollected

 • Viool: Karien Kooiman 
 • Viool: Amanda van Eijk 
 • Altviool: Laura Kok
 • Cello: Yola Janssen
 • Cello: Keimpke Zigterman

 

Met dank aan:

 • Rockstone videos
 • Redbull studios
 • Afriek Clothing
 • Thomas van Opstal
 • Wout Nooitgedacht

 

https://youtu.be/ODHyDvkdXOg

http://vevo.ly/9m0AAs

Luister ‘Luister’ op

Inloggen