Blog detail

Bron AD Regio, Lisa Vogel

Na Kinderen voor Kinderen, het Junior Songfestival en Ahoy is Jasmijn Hendriks (19) uit Soest klaar voor de volgende stap.

,,Zingen doe ik mijn hele leven al”, zegt Jasmijn. ,,Toen ik tiener was, werd het serieuzer. Ik deed mee aan Kinderen voor Kinderen en op mijn dertiende trad ik op op het Junior Songfestival. Later volgden meer optredens. Ik heb zelfs al in Ahoy gestaan. Op de middelbare school heb ik wel even getwijfeld of ik honderd procent voor de muziek wilde gaan. Ik ben dol op paarden. Ik heb eigen paarden gehad en heb jaren met deze dieren gewerkt. Toch kwam ik erachter dat muziek het belangrijkste in mijn leven is.”

Zangschool

Met haar diploma op zak van de muziekopleiding op het PACT+ in Amsterdam, focust Jasmijn zich nu op haar zangcarrière. Maar, zegt ze, ze wil haar liefde voor muziek ook met anderen delen. Sinds kort heeft ze een eigen zangschool: zangstudio Jasmin-Ann. ,,Lesgeven is geweldig. Ik help zowel kinderen als volwassenen met zingen. Dat ik mijn passie voor muziek kan overbrengen, vind ik heel bijzonder. Ik gun anderen hetzelfde als wat ik voel door muziek. Ik kan er mijn emoties in kwijt. Tegelijkertijd focus ik me naast het lesgeven op mezelf. Ik werk keihard om beter en beter te worden.”

Elk week reist ze naar Hoofddorp af om te repeteren met een bevriende gitarist. ,,We nemen veel covers op, maar thuis ben ik vooral druk met het schrijven van mijn eigen muziek. Als ik zelfgeschreven nummers voor vrienden en familie zing, doet het me veel als het ze raakt. In de toekomst hoop ik van muziek maken te kunnen leven. En als ik doorbreek, is dat een droom die uitkomt.”

Inloggen