Blog detail

Vandaag heeft Dio zijn nieuwe single Luchtkastelen uitgebracht. De track is de eerste single van Dio’s gelijknamige nieuwe album, dat hij opnam met singer-songwriter Gerson Main en dat dit voorjaar verschijnt.

De afgelopen jaren was het behoorlijk stil rondom Dio. In 2018 stond hij op het punt nieuwe muziek uit te brengen, maar die release besloot hij last minute af te blazen. De muziek voelde voor hem niet urgent en niet goed genoeg. Terug naar de tekentafel dus. 

Terwijl het dominante geluid in de hitlijsten en op dansvloeren veranderde, zocht Dio naar zichzelf. Naar de persoon en de muzikant die hij ruim een decennium na zijn grote doorbraak wil zijn. 

Het resultaat is Luchtkastelen, het vernieuwende en persoonlijke album dat hij opnam met singer-songwriter Gerson Main. Dio: “De titel staat voor durven dromen, groot durven dromen, geloven dat iets echt kan zijn. Ook al geloven anderen daar misschien niet in. Het staat voor ouder worden, maar jong van geest willen blijven. Elke dag leven zonder angst over dingen die niet mogelijk zouden kunnen zijn. Zoals je dat ook als kind deed. Ik geloof in luchtkastelen, want luchtkastelen zinken niet.

Inloggen