Blog detail

OP ZATERDAG 26 SEPTEMBER 2020 VOND HET KLEINSCHALIG EVENEMENT DAARGINDS PLAATS.

GinDS maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Het deel van de verdedigingslinie aan de Geniedijk is gerestaureerd door Stadsherstel en heeft door Meurkens & Meurkens een nieuwe bestemming gekregen. Sinds 2018 is dit deel van de stelling omgedoopt tot de culturele broedplaats GinDS; ‘Genie in De Stelling’.

Aan de ene kant van de dijk ligt een rij bunkers, waar verschillende kunstenaars hun atelier, werkplaats of studio houden. Aan de andere kant ligt een oude Batterij. Dit is de Artist in Residency (AIR). Iedere drie maanden werkt een kunstenaar hier aan een project. Deze onderzoeksperiode wordt afgesloten met een expositie.

Deze onderdelen samen vormen Stichting GinDS. Hier, in Hoofddorp, tussen de vliegtuigen en bedrijven, schapen en weilanden, zijn verschillende kunstenaars aan het werk en voorzien zij samen de Batterij en oude munitiebunkers van een culturele, kunstzinnige en creatieve functie.

GinDS is tot stand gekomen in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen, de gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland.

Inloggen