Blog detail

Over drie dagen kun je een aanvraag doen uit het Investeringsfonds Muziek!

Maandag 5 oktober om 12.00 uur is het zo ver. Dan gaat de aanvraagsite van het Investeringsfonds Muziek live. Je hebt dus nog drie dagen om je aanvraag voor te bereiden. De aanvragen worden op basis van ‘first come, first served’ behandeld. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. 

In het webinar van gisteravond werd stap voor stap uitgelegd hoe je een aanvraag kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt. Je kunt dit webinar terugkijken via YouTube en Facebook. Alle overige belangrijke informatie en veelgestelde vragen vind je op de website van het Investeringsfonds Muziek.

Veel succes met het doen van je aanvraag!
Het Investeringsfonds Muziek is bestemd voor de ontwikkeling van (nieuwe) muziek en nieuwe exploitatie van bestaande muziek in Nederland.

Het Ministerie van OCW heeft, als onderdeel van de aanvullende middelen voor de culturele sector, € 5 miljoen vrijgemaakt voor het ‘Steunfonds Rechtensector’. Hiervan is € 2.475.000 beschikbaar voor het Investeringsfonds Muziek. Buma/Stemra wendt deze bijdrage aan om professionals in de muziekindustrie te ondersteunen bij het ontwikkelen van (nieuwe) werken en nieuwe exploitatie van bestaande werken.

Van maandag 5 oktober 2020 tot maandag 2 november 2020 kunnen auteursrechthebbenden een aanvraag voor een werkbijdrage indienen bij het Investeringsfonds Muziek. Er is maar een beperkt aantal bijdragen beschikbaar, dus als je te lang wacht met de aanvraag, kan het gebeuren dat alle bijdragen al vergeven zijn. Het doel van het fonds is om het creatieve proces voort te zetten en bij te dragen aan nieuwe culturele producties.

Inloggen