Blog detail

https://youtu.be/QUt88FKwPEg

Een zwoele zomeravond met heerlijke livemuziek en een exclusief museumbezoek: dat zijn de TUINSESSIES. En het goede nieuws is: ze komen terug! Van 2 tot en met 30 juli vindt deze zomer een nieuwe reeks van 10 intieme concerten plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Na de lovende reacties van vorig jaar, verandert de groene oase in het hart van ‘s-Hertogenbosch opnieuw in een sfeervolle concertlocatie. Allerlei muziekstijlen komen voorbij: van pop tot kleinkunst en soul. Bezoekers krijgen dit jaar óók exclusief toegang tot Het Noordbrabants Museum om, na sluitingstijd van het museum en voorafgaand aan het concert, te genieten van kunst in het avondlicht.

Dé perfecte culturele zomeravond 
Theater aan de Parade, Het Noordbrabants Museum en Willem Twee muziek & beeldende kunst bundelen deze zomer opnieuw hun krachten en laten muziek en kunst in elkaar overvloeien. Het verbindende initiatief maakt dat het ook onderdeel is van de Bossche Zomer. “Ook dit jaar worden de TUINSESSIES ontzettend divers en intiem”, aldus Gijs van Schijndel, Programmamaker bij Theater aan de Parade. Ivo Cooymans, Hoofd Programmering bij Willem Twee, voegt daaraan toe: “Met de combinatie van een breed scala aan zeer getalenteerde artiesten op een unieke locatie én een exclusief avondbezoek aan het museum zorgen de TUINSESSIES voor dé perfecte culturele zomeravond”. Ook Anne Dekker, Eventmanager bij Het Noordbrabants Museum, is verheugd op het vervolg van de samenwerking. “Het is ontzettend fijn dat we dit initiatief, dat vorig jaar is ontstaan tijdens de coronaperiode, deze zomer in onze tuin kunnen voortzetten.”   

Van aanstormend soultalent tot de winnares van The Voice of Holland 
Net als vorige zomer verrast de TUINSESSIES ook dit jaar met een veelzijdig programma. Voor de tweede editie staan onder andere deze topartiesten op het programma:   

  • Zaterdag 2 juli: Gaidaa & support act 
    Gaidaa is een jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop én zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars op Spotify, enorm hard aan de weg timmert. 
  • Vrijdag 22 juli: Anneke van Giersbergen 
    De Brabantse Anneke van Giersbergen, o.a. bekend van de Beste Zangers, stond 13 jaar als frontvrouw bij diverse metal bands. Sinds 2007 slaat ze in haar eentje toe en hoe. Haar creativiteit kent geen grenzen meer. 
  • Zaterdag 23 juli: Sophia Kruithof 
    Singer-songwriter Sophia Kruithof won in 2020 The Voice of Holland en laat tijdens de TUINSESSIES haar volwassen, emotionele sound, pakkende melodieën en unieke beeldende teksten horen.  

Exclusief avondtoegang tot Het Noordbrabants Museum 
Nieuw deze zomer aan de TUINSESSIES is dat bezoekers niet alleen een concert mogen bijwonen met hun ticket, maar ook voorafgaand aan het concert exclusief toegang krijgen tot Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum is hét museum voor kunst, cultuur en geschiedenis in hartje ‘s-Hertogenbosch. Het is de trotse thuisbasis van Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh. Maar ook internationale topkunstenaars en jonge talentvolle makers krijgen een podium. 
 
De TUINSESSIES vinden van 2 t/m 30 juli plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Per zomerconcert wordt plek geboden aan maximaal 150 bezoekers die met een hapje en een drankje kunnen genieten van heerlijke muziek in de buitenlucht. De ticketprijzen variëren tussen de €22,50 en €27,50. Op donderdag 2 juni a.s. gaat de ticketverkoop van start. Ga voor meer informatie naar www.tuinsessies.nl, Facebook (@TUINSESSIES Den Bosch)  Instagram (@tuinessies_denbosch).

Inloggen