Anne-Fay

Datum: 11 September 2020

ANNE-FAY

Anne-Fay studeerde af als danser, was vocaliste van het ZO! Gospel Choir en frontvrouw van tropical bass act COOKACHOO (PIAS / Topbillin’). Ze stond op vrijwel alle grote festivals en podia in Nederland. Ze speelde een lead rol in de succesvolle theatervoorstellingen Lijf en Role Model. In 2019 bracht Anne-Fay haar solo EP Onyx & Ivory (geproduceerd door Mucky en Mihai Puscoiu) uit en verkocht de kleine zaal van Paradiso uit.

https://youtu.be/OTySRfQ8yME

REASPORA

Samen met haar broer Felix (tekstschrijver / filmmaker) reist ze de wereld over om muziek en beelden te maken gebaseerd op de diaspora van hun voorouders die via China en de slavenhandel uit Afrika via Suriname en de Antillen naar Nederland loopt. In 2020 komt het album REASPORA uit waarvoor ze samenwerkt met producers uit de eerder genoemde landen. Het album wordt afgeproduceerd door Morgan Avenue (Willem, S10) en Jeremia Jones (Damian Marley, Stefflon Don).

Tijdens Motel Mozaique Festival 2020 gaat de live show in première in de Maassilo in Rotterdam. De live show met band wordt voorzien van een visual show met een scherm van 5 meter breed. De beelden zijn gefilmd tijdens de reizen. Ook vormen deze beelden de basis voor een serie social media mini docu’s.

stills uit visual show REASPORA

In 2021 gaat REASPORA de theaters in. Deze show is reeds door 25 theaters aangekocht. Dit project is een samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, theaterproducent Dox, en Fonds Podiumkunsten.

 

Inloggen