Ginton

Datum: 19 March 2016

Ginton, the only trap guitarist in the world

Ginton (volledige naam Ramon Ginton) is een gitarist/zanger uit Amsterdam.
Ginton werd geboren op 20/03/1992. Op zijn 8e speelde hij piano en op zijn 12e is hij overgestapt naar gitaar waar hij zichzelf in gevonden heeft.
Na zijn middelbare school af te maken is hij naar een muziekopleiding geweest “art & entertaiment college waar hij veel van zijn collega’s uit DEUXPERIENCE van kent en na deze opleiding af te hebben gemaakt is Ginton naar het conservatorium van Rotterdam (Codarts) gegaan waar hij jazz gitaar heeft gestudeerd. Echter stopte hij deze studie na 1 jaar om zich volledig op zichzelf te kunnen focussen. Zo speelde hij als sessie gitarist voor diverse artiesten en speelde hij met zijn eigen toen nog instrumentale jazz formatie “RG project” op verschillende plekken. Een jaar later begon Ginton met zingen en besloot hij verder te gaan onder de naam “Ginton” .
Na meer dan een jaar in de studio te zitten met producers/muzikanten Marvin Escobar, Drummakid & Gino Cochise weet hij zijn sound te vinden voor zijn aankomende single en daarop volgend album “Trap N Roll”

Inloggen