Lola Green

Datum: 22 August 2019
Heeft zang pop gestudeerd aan Rotterdam Conservatory Codarts
Verleden: ROC artiest muziek en Hogeschool Inholland Diemen
 

Officiële Biografie Lola Green

“Lola Green”, een veelbelovende naam! Geboren in Paramaribo (Suriname).
Op 19-jarige leeftijd wil zij de wereld veroveren. Nadat ze de jaren ervoor
veel heeft gedaan op zang gebied, wil ze nu serieus aan de slag gaan
met haar eigen projecten. Houdt haar in de gaten want met haar passie, talent
en doorzettingsvermogen gaat zij naar de TOP!

Altagracia Debra Leandra Nortan (Lola Green) is geboren op 23 maart 1990.
Lola zong al van kleins af aan. Vanaf haar negende besloot ze om piano te gaan spelen, zodat ze onder andere zichzelf kon begeleiden. Maar op haar dertiende ging ze zich echt verdiepen in de muziek. Ze is toen begonnen in verschillende koren te zingen, ze heeft in een gospelgroep gezongen, en trad regelmatig op.
Hoe komt Lola Green aan haar artiestennaam?
Ze woonde vroeger in een huis die uit vele groene objecten bestond, waardoor het een lievelingskleur werd. Lola was haar bijnaam en ze besloot ze te combineren.

In 2007 heeft Lola de eerste prijs van talentenjacht “Show & Prove” gewonnen, met het nummer Listen van Beyoncé, die overigens ook een van haar inspiraties is. Lola green is vervolgens in 2008 begonnen met een muziekopleiding in Amsterdam. Ze is hier ook begonnen met de band Sarah Jane & The Xperience, waar ze als achtergrond zangeres zingt en al heel veel mee heeft bereikt. Ze heeft ook al veel gedaan als achtergrondzangeres. Ze heeft onder meer achtergrond gezongen bij het programma ‘Guzmania’ op Veronica, voor Zwart Licht en heeft verschillende projecten gedaan, zoals achtergrondzangeres voor de Helden van Amstel band. Daarnaast heeft ze op Sail, Uitmarkt, Noorderslag, DWDD, Lowlands, Giel Beelen gestaan en in de Heineken Music Hall gespeeld met het Gospelfestival. Eind 2009 is ze begonnen met haar eigen band en speelt ze ook veel akoestische sets. Vanaf september 2011 is ze met een nieuwe opleiding begonnen aan het Conservatorium in Rotterdam. Ze wil zich daar nu vooral gaan richten op het maken van eigen nummers.

Lola Green is “open-minded”. Ze luistert veel naar R&B, Soul en Gospel, maar ze kan ook een stoere Rockchick zijn en is zeker een Jazz liefhebber! Naast Beyoncé wordt Lola Green geïnspireerd door o.a. artiesten als Erykah Badu, India Arie en James Blake. Al deze artiesten zijn enigszins wel terug te vinden als je Lola Green op het podium ziet/hoort. Het verfijnde van India Arie, het entertainment gehalte en dans show à la Beyoncé, maar ook de heerlijke grooves zoals Erykah die kent mogen niet ontbreken.

Wees voorbereid want Lola Green is klaar om de wereld over te nemen!

Inloggen