Sari van Brug

Datum: 18 March 2016

Sari van Brug, geboren in Zoetermeer, begon op haar zesde met het volgen van harplessen bij Nicolette Schaap aan het Centrum van Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Tijdens een “open dag” van het CKC werd zij als jong meisje spontaan verliefd op het sprookjesachtige instrument. Eerst volgde zij groepsles, later duoles en het laatste jaar privéles. In de tien jaar die volgden werd duidelijk dat dit haar passie was en zij de ambitie had zich verder te ontwikkelen in harpspel en muziek.

Sari won in 2009 het EVO-CKC muziekconcours in de leeftijdscategorie dertien tot en met zestien jaar.

Vanaf 2010 doet Sari naast haar middelbare school, de vooropleiding voor en aan het Conservatorium van Amsterdam (AHK), bij Erika Waardenburg en wordt na twee jaar toegelaten tot de studie Bachelor of Music Harp. Aan het einde van haar eerste jaar Bachelor behaalde Sari haar propedeuse. Als onderdeel van haar opleiding begint ze in 2013 met het geven van harplessen.

In 2010 speelde Sari voor het eerste mee met het Rijnlands Symfonie Orkest o.l.v. Jean-Pierre Gabriël en in 2013 o.l.v. András Czifra

Vanaf 2010 geeft Sari workshops op het CKC Zoetermeer; vanaf 2015 mag ze als invaller lesgeven (op haar oude schooltje).

In 2012 en 2013 heeft ze meegespeeld met het Amsterdams Studenten Orkest o.l.v. Peter Veenhuizen.

Sari heeft masterclasses gevolgd bij Skaila Kanga, Gwyneth Wentink en Lavinia Meijer en een Jazz Harp Cursus bij Rosetty de Ruiter.

Ze krijgt vanaf haar eerste jaar van de Bachelor orkestspel van Sandrine Chatron.

Vanaf 2012 speelt Sari in het trio ‘Casa Musica’. Het eerste optreden was tijdens een live radio-uitzending van Casa Luna (NCRV) in 2012.

In 2014 vraagt rapper Akwasi haar als vast bandlid voor zijn band / project Daar Ergens.
In 2015 wordt Sari assistent van de harpdocent bij leerorkest in Amsterdam, is ze vervanger voor een muziekschool in Vleuten; Kunstcentrum Nieuwe Vaart en volgt ze de Masterclass oude muziek van Constance Allanic.
Sari bespeelt een Lyon & Healy Style 85-E, een Salvi Ana en zelfs een elektrische Camac baby blue 30.

Voor vragen en/of boekingen kunt u Sari bereiken via:

e-mail: info@sarivanbrug.nl

telefonisch: +31 (0)79 361 08 33

Facebook Sari van Brug

Inloggen