Stefan Kartoredjo

Datum: 18 March 2016

Stefan Kartoredjo is op 27 juni in 1987 in Amsterdam geboren in een warme, muzikale familie. Met een vader die in een band speelde als bassist/zanger, kwam Stefan al op jonge leeftijd in contact met de muziek. Zijn vader nam hem mee naar repetities om te kijken, maar kwam er al gauw achter dat er voor Stefan veel meer in zat dan het af en toe meespelen op de conga’s. In een van de pauzes liet hij van zich horen als drummer. Daar kreeg zijn vader het idee om hem ook op te nemen in de band, als drummer.

Met tal van optredens op zijn muzikale cv, besloot Stefan om deze aan te vullen met een muzikale opleiding aan de Art & Entertainment College Amsterdam . Hij had toen niet kunnen weten wat voor vriendschappen en toekomstige werkrelaties daar uit zouden ontstaan. Met zijn klasgenoten Gerson Main (finalist van de beste singer songwriter 2015), Drummakid, Sarah-Jane en Badjekkah werkt hij tot op de dag van vandaag samen als een familie/collectief bekend in Nederland als Deuxperience. Daarmee hebben zij talloze artiesten begeleid, waaronder Typhoon, Lange Frans, Akwasi, Jayh, Dio, Broederliefde, Gio en Keizer.

In de loop van de jaren groeide Stefan als percussionist. In 2012 moest Drummakid samen met Typhoon optreden in Vlieland en ging hij mee. Ook daar werd al snel duidelijk dat er voor Stefan Raufiq meer is weggelegd dan een rol aan de zijlijn. Van een jamsessie bij de soundcheck tot al snel een deelname aan het optreden. Die eerste spontane ontmoeting was genoeg voor een samenwerking, die in de afgelopen 3 jaar hen samen naar grote festivals in Nederland hebben geleid. Van North Sea Jazz tot Pinkpop en vele andere club optredens en shows.

“Muziek is voor mij datgene wat mij helpt om dicht bij mezelf te blijven, maar tegelijkertijd ook ver van de wereld te zijn. Ik wil heel veel mensen bereiken en wat terug doen”.

Naast de samenwerking van Typhoon heeft Stefan Raufiq hard gewerkt aan zijn ontwikkeling en zo steeds meer zijn eigen stijl gecreëerd als percussionist. Gedreven van ambitie en met nog genoeg dromen op zak, begint hij nu zijn zangcarrière op te bouwen. Samen met producer Marra Esco (mede verantwoordelijk voor het album “Daar ergens” van rapper Akwasi) wil Stefan graag in contact komen met jongeren die in de knoop zitten met zichzelf. Uit ervaring weet hij dat het belangrijk is om te weten dat er iemand voor je klaar staat, buiten je familie. Iemand die zich kan indenken in jouw persoonlijke situatie en wensen. Hij weet dat er veel jongeren zijn met dezelfde ambities als hij, maar die niet verder werken aan hun muzikaliteit door persoonlijke issues.

“Het is keihard werken, besef hebben van jouw omgeving en wat er met je gebeurd. Maar ook dankbaarheid. Ik ben erg dankbaar voor alles wat er op mijn pad terecht is gekomen door kansen, die mede mogelijk zijn gemaakt met behulp van andere mensen.”

Een van die mensen uit zijn leven is Milton Koswal van Stichting B4Real uit Amsterdam. Deze stichting zet zich in voor talentontwikkeling.

“Doordat Milton Koswal er altijd voor zorgde dat we ons puur konden focussen op onszelf d.m.v. studio tijd en hij ons naar optredens bracht, heeft het mij zeker de juiste prikkels gegeven om het beste uit mezelf te halen”.

Op het moment werkt Stefan Raufiq als percussionist voor Gerson Main en trekken zij samen met een unieke set door het land als voorprogramma van Kenny B (bekend van de zomerhit “Praat Nederlands met me”). Deze unieke set met fris geluid zal vervolgd worden met een clubtour in 2016. Dit in combinatie met alle ambities van Stefan, is des te meer een reden om hem te blijven volgen op zijn muzikale reis. Stay tuned!

Inloggen