Tea And Dragons

Datum: 8 June 2020

Netherlands:

Tea and Dragons – het spel:
In 2020 startte Lieke Dijkstra (artiestennaam Loki project) het project Tea & Dragons. Een unieke serie multidisciplinaire avondconcerten tijdens volle maan met uiteenlopende creatieve makers, muzikanten en een geïnteresseerd interactief publiek. Geïnitieerd na een residency in het Amsterdamse Ruigoord dorp.

Tea: de thee symboliseert samenzijn en verbinden van de locatie met de mensen door middel van lokale ingrediënten. Een theeritueel genereert een moment van aandacht. Het maakt de bezoekers los van de normale tijdsbeleving en maakt dat we een nieuw perspectief kunnen krijgen en geheel open staan voor de ervaring in het moment.

Dragons: de draak symboliseert het mystieke, de onverwachte en speelse wending door publieke interactie. Uiteenlopende instrumenten, klanken, woorden en bewegingen nemen de bezoeker mee in een stroom van creativiteit, inspiratie en plezier.

Tea & Dragons bestaat uit een vast koor van zeven zangeressen. Daarnaast worden er elke editie gastkunstenaars en -muzikanten ingezet (denk hierbij ook aan beeldende kunst, woordkunst en dans). De ruimte en het publiek dienen als ingrediënt voor de performer om tot een compositie ‘van het moment’ te komen.
Het spel tussen deze twee resulteert in een unieke beleving voor zowel de performer als de bezoeker.

Op locatie ontmoeten de performers en divers publiek elkaar voor het eerst. Het publiek wordt uitgenodigd om ingrediënten te offeren voor de thee, zoals; kruiden uit de tuin, woorden op papier of een tekening. De performers zetten thee van alle ingrediënten die worden ingebracht en vertalen dit tot een muziekcompositie.
Gedurende het evenement wordt de muziek live vertaald door een gastkunstenaar in visueel beeld (illustratie, schilderij ed.). Dit beeld wordt gebruikt ter promotie van de volgende editie. Ook wordt de muziek tijdens opgenomen en vervolgens gedeeld via online kanalen zodat het toegankelijk is voor een groter publiek.

Tea and Dragon – koor:
Het Tea and Dragons koor is een fusie van zeven vrouwelijke vocalisten.
Zei komen samen om thee te zetten
In het ruisen van hun gastvrijheid offeren ze aromatische ingrediënten aan een ketel kokend water.
Terwijl ingrediënten versmelten en stomen stappen de vrouwen in hun eigen gecreëerde gebarentaal. Onder alle omstandigheden moet de sereniteit van geest worden gehandhaafd en moet een gesprek worden gevoerd om de harmonie van de omgeving te behouden.
In dit spel van voortdurende in gesprek zijn met alle elementen,
Er wordt een nieuw verhaal verteld.

www.teaanddragons.art

Inloggen