Aankomende Activiteit

Anne-Fay Uitmarkt 2019

ZO!

Pop Remix

Als onderdeel van ZO! Gospel Choir en als frontvrouw van Cookachoo stond Anne-Fay al op de grote podia en festivals in Nederland. En als vocalist en danser speelde ze afgelopen jaar in twee succesvolle theatervoorstellingen (Lijf en Role Model) van De Parade tot aan Lowlands.

Afgelopen twee jaar werkte aan haar solo project, waarvan de track Lioness haar eerste release is. Anne-Fay studeerde af als danser. Na haar studie belandde ze in de koude wereld van dans audities, waar anderen bepalen of je mag dansen en of je in het plaatje past. Ze besloot haar eigen danspodium te creëren door zelf muziek te gaan maken. Ze sloot zich aan bij ZO! Gospel Choir om we werken aan haar vocale capaciteiten. Zes jaar lang leerde ze door veel te repeteren en shows te doen met ervaren artiesten als Kamasi Washington, Oleta Adams, the Ladies of Soul, Typhoon en Zwart Licht.

Naast ZO! Gospel Choir startte ze met haar broer Felix Kops (regisseur, tekstschrijver) de dance act Cookachoo waarmee ze al snel een contract tekende bij PIAS en 2 EP’s uitgebracht. In samenwerking met boekingskantoor Topbillin’ speelde ze met Cookachoo o.a. op Lowlands, Mysteryland, Eurosonic/Noorderslag, Paris Fashion Week en Milkshake Festival Sao Paulo. Anne-Fay is als host een vast gezicht op alle events van Milkshake. Daarnaast was Cookachoo support act voor Major Lazer en Buraka Som Sistema. Het laatste wapenfeit van Cookachoo was een videoclip waarin Dries Roelvink een voguing choreografie deed in het Rijksmuseum.

Anne-Fay stopte met ZO! Gospel Choir en Cookachoo om zich volledig te kunnen focussen op haar solocarrière. Twee jaar lang werkte ze aan haar eigen muziek met producers Mihai Puscoiu en Reynard ‘Mucky’ Bargmann. Net als haar roots (Nederlands, Surinaams, Afrikaans, en Chinees), werd het een moksi. Een ongepolijste mix van gospel, soul en hiphop die leunt op een donkere periode die achter haar ligt. Van ingetogen warm tot aan rauwe uithalen die je raken. De eerste releases van Anne-Fay ‘Lioness’ & Rise zijn uitgebracht in eigen beheer. Boekingen gaan via boekingskantoor Topbillin’ die en haar eerste solo live show was tijdens Fabrique Mozaïque Rotterdam als voorprogramma van Rico & Sticks.

Inloggen