Aankomende Activiteit

Fabrique Mozaïque ’18

In M4h

Stichting Motel Mozaïque organiseert jaarlijks een 3-daags stadsfestival, meerdere grote concerten en Fabrique Mozaïque. Het festival is sinds haar ontstaan in 2000 uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd event.

Ontstaan van Motel Mozaïque

Motel Mozaïque is een initiatief van Harry Hamelink en is ontstaan tijdens Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Nighttown vormde de eerste zes jaar het episch centrum van MOMO. Artiesten als LCD Soundsystem, Scissor Sisters en 2 many DJ’s beleefden op Motel Mozaïque hun eerste optredens. In 2006 moest Nighttown haar deuren sluiten, tegenwoordig is het een Chinese supermarkt. MOMO sloeg haar vleugels verder uit over Rotterdam en ging daarbij op zoek naar naar partners om samen grotere popconcerten in de stad te organiseren én naar plekken die de stad laten zien zoals ze is. Op het eerste gezicht misschien niet op haar best, maar door je wimpers gezien altijd prachtig.

Motel Mozaïque wil actief (nieuwe) verbindingen tussen de stad, makers en publiek te leggen om kunstprojecten te organiseren waar alle elementen samen meer worden dan de som der delen. Rotterdam vormt hierin het hart waarin gastvrijheid samenkomt. Als inspiratiebron met zijn rauwe landschap en mentaliteit, en als letterlijk podium voor nieuwe ontmoetingen.

Inloggen