Aankomende Activiteit

Gerson Main (Graceland Festival 2023)

Scoutinglandgoed Zeewolde

Wij zijn Graceland Festival. Onze artiesten, sprekers en kunstenaars verrassen en inspireren je met eigenzinnige kunst, ontroerende liedjes en knallende shows. Boeiende denkers en doeners dagen je uit om opnieuw over je leven na te denken. Voel hier de liefde voor het leven, voor schoonheid, voor natuur. Bij ons is er ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God.

Dwalend over het veelkleurige festivalterrein, is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek en om te dansen en te springen tot je niet meer op je voeten kan staan. Wat je ook bij je draagt, kom met je hele hebben en houden en weet je welkom. Het beboste natuurgebied is een plek om even stil te staan en de broodnodige verdieping te zoeken waar je in het dagelijks leven niet altijd aan toekomt. In muziek, kunst en lezingen komen relevante thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid.

Jaarthema Heel de Mens

In heel de mens nemen we allereerst de lichamelijkheid van de mens onder de loep; dat lijf dat we als mens hebben gekregen is een briljant instrument en zit tegelijkertijd soms zo vol gebreken. In (christelijke) spiritualiteit vergeten we soms zomaar dat we als een hele mens gemaakt zijn, niet alleen bedoeld om te denken maar ook om heel die lichamelijkheid met al zijn geneugten, begeerten, seksualiteit, kwetsbaarheid, oncontroleerbaarheid en onvoorspelbaarheid te omarmen. De voortschrijdende technologie en het maakbaarheidsdenken vervreemdt ons zomaar van dat lijf van ons, dat lijf waarin God zich in de wereld heeft zichtbaarheid gemaakt. In het thema Heel De Mens verbinden we alles wat ons mens maakt (hart, hoofd, ziel, lijf) en zoeken we naar heelmaking voor dat wat ons als mens(en) pijn kan doen.

Het Jaarthema Heel de Mens is onderdeel van het drieluik: Heel de Wereld, Heel de Mens, Heel de Tijd. Meer hierover vind je hier.

Inloggen