Aankomende Activiteit

Gerson Main op de Nacht van de Poëzie

Boekhandel Dominicanen

1000 Dichters Maastricht: Boekhandel Dominicanen i.s.m. De Tribune

Op de Nacht van de Poëzie on tour! komen duizend dichters en poëzievoorlezers voordragen op de 1000 Dichters Marathon. Dagelijks trekt de 1000-Dichterskaravaan naar een andere plek in Nederland en Vlaanderen. Op 3 oktober staat 1000 Dichters in boekhandel Dominicanen i.s.m. De Tribune in Maastricht.

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de twee weken durende manifestatie 1000 Dichters.

De 1000-Dichterskaravaan zal plaatsvinden in boekhandel Dominicanen i.s.m. De Tribune te Maastricht. Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders en hele onbekende Nederlanders; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr’actes, zoals we die kennen van onze goede oude Nacht. Na het startsein, is er plek voor tientallen dichters om hun gedicht voor te lezen.

Inloggen