Aankomende Activiteit

Gerson Main (Parade Den Haag)

Parade Denhaag

Gerson Main speelde voorheen in de bands van o.a. Typhoon, Dio, Akwasi en Sarah Jane, maar spreidde z”n eigen vleugels uit. In 2015 behaalde hij een plek in de finale van talentenjacht De Beste Singer-songwriter van Nederland. Zijn poëtische teksten op dansbare ritmes sloegen aan. Na het programma bracht hij de single ‘Ik weet niet hoe uit’ dat onder een KPN spotje terechtkwam. In datzelfde jaar bracht hij ‘Deejay’ uit en stond hij op Noorderslag.

In 2016 bracht hij zijn debuutplaat ‘De Slechtste Singer-songwriter van Nederland’ uit. Daar volgde meteen een clubtour op door het hele land, Hij speelde ook op festivals waaronder Lowlands, Solar en Reggae Geel, Oerol en MadNes 2017. Daarnaast speelde hij op wat meer intieme settings als de Parade, deed hij tv/radio optredens en een aantal campagnes.

In 2017 maakte en speelde hij zijn eerste muziekvoorstelling ‘Ga weg, maar blijf’. Deze voorstelling vertelde het verhaal van Nederland dat onder water stond, waardoor de mensen gedwongen werden te vluchten. Een deel daarvan kwam terecht in Suriname bij Gerson de strenge kampbewaarder die per ongeluk verliefd werd op een van de vluchtelingen. De voorstelling was met een knipoog naar de vluchtelingenproblematiek en kreeg vier sterren van de theaterkrant.

In de jaren daarna is Gerson naast optreden vooral gaan schrijven voor zichzelf en andere artiesten. Thans is hij bezig met zijn tweede album dat vergezeld gaat worden door een theatervoorstelling en een dichtbundel. met als centraal thema ‘het ouder worden.’

Inloggen