Aankomende Activiteit

Gerson Main (Loading Dock Sessions)

Schuur

Loading Dock Sessions

Een muzikale, poëtische en inhoudelijke ontmoeting tussen nationale en lokale artiesten, dit keer in onze benedenzaal.

In de Loading Dock Sessions stellen Mike van Wetten en Nita Kersten vernieuwende muzikanten, spoken word artiesten en storytellers uit het land en eigen stad Haarlem voor aan het publiek. In een funky avondshow worden nationale en lokale artiesten aan elkaar gekoppeld en ontstaat er een eclectische mix van verschillende disciplines en onverwachte samenwerkingen. Met deze editie onder andere muzikant Gerson Main, spoken-word artiesten Manu van Kersbergen en Mahat Arab en muzikanten Shaza Manla & Simon Koomen.

“Op 18 januari pakken we uit in de grote zaal met als muzikale en funky hoofdgast Gerson Main. Ooit brak hij door in het programma ‘de beste singer songwriters’ en vele platen verder neemt hij het publiek nog altijd mee in zijn originele blik op de wereld. Tijdens de Loading Dock Sessions geeft hij een preview van het nieuwe album dat in 2023 uit gaat komen. Manu van Kersbergen is een bekende pionier binnen de wereld van de spoken word. Al jaren timmert hij met grote overtuiging aan de weg, om steeds weer met nieuwe, vaak muzikale vormen te experimenteren.

In de Loading Dock Sessions zijn we altijd op zoek naar verbinding met de stad. Tijdens een storytelling avond in de Schuur leerden we de Haarlemse Salwa Zaher kennen. Zij vertelde een indrukwekkend verhaal over de reis die ze van Syrië naar Nederland heeft moeten maken met haar gezin. Trots sprak ze over haar dochters die onlangs afstudeerden aan het conservatorium. Later stuurde ze ons een YouTube linkje van een optreden in het concertgebouw, waarop wij direct gegrepen raakten door de klanken van hun moderne benadering van klassieke Syrische, Arabische en Turkse muziek. We vinden het dan ook geweldig dat haar dochter Shaza komt optreden” – Nita Kersten

Inloggen