Aankomende Activiteit

Gino-Cochise (Grachtenfestival)

SKATECAFE KARIN & YVONNE

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Van 11 tot en met 20 augustus 2023.

GRACHTENFESTIVAL X SKATECAFE: GINO-COCHISE (live), TABANKA (live),
12 augustus om 22:00
Skatecafe Karin & Yvonne
Grachtenfestival x Skatcafe presenteerd:

Gino-Cochise (live)
Tabanka (live)
Edgar Ramiro

Skatecafe en het Grachtenfestival slaan de handen ineen voor een knallende clubavond met niemand minder dan Gino-Cochise en Tabanka!

De in Amsterdam gevestigde Gino-Cochise is een van de opvallendste vernieuwers aan het muziekfront. Voor de Molukse multi-instrumentalist geldt dat muziek er is voor meditatie en als medicijn. Cochise valt niet vast te pinnen in een genre: hij creëert een volledig eigen klankwereld waarin tussen de experimentele elektronica, hiphop, soul en traditionele Molukse muziek nog eens tal van onherkenbare stijlen schuilen die hem zo uniek maken. Met zijn opvallende rapstem en fluisterende staccato zang spreekt Cochise zich in zijn teksten uit tegen materialisme en wenst hij vrijheid en gezondheid voor iedereen. Cochise speelde in toonaangevende muziekclubs en op belangrijke festivals zoals NN North Sea Jazz, Glastonbury en Eurosonic Noorderslag

De Kaapverdische groep Tabanka, rechtstreeks uit Rotterdam, brengt een eigen en hedendaagse interpratie van funaná; dé populaire dansmuziek van Kaapverdië. De swingende, energieke muziek van het Kaapverdiaanse eiland Santiago was verboden tijdens het Portugese bewind vanwege het schijnbaar opruiende en sensuele karakter. Het mag dan vanzelf spreken dat het sinds Kaapverdië onafhankelijk werd in 1975, deel ging uitmaken van de Kaapverdische identiteit.
De jonge formatie Tabanka laat zich inspireren door grote artiesten uit eerdere generaties zoals Bulimundo, Américo Brito en natuurlijk Bitori. Stilzitten is onmogelijk!

22:00 – 03:00
21+

Inloggen