Aankomende Activiteit

Gino-Cochise (MOMO Festival)

Eerder speelde hij in de bands van onder meer Pink Oculus en Anne-Fay, nu treedt Gino-Cochise naar voren als tegendraadse en ongrijpbare solo-artiest. “I don’t make music for a career”, zong hij in 2021 op Eurosonic Noorderslag en bij MOMO Create & Perform. Het moge duidelijk zijn: de Amsterdamse multi-instrumentalist heeft lak aan geld, roem en de muziekbusiness.

Sterker nog: hij gelooft dat muziek er alleen is voor meditatie en als medicijn. Zijn allereerste singe ‘Fo Woa’ is dan ook een virtuoos pleidooi tegen materialisme en vóór meer spiritualiteit en bewustzijn. Diezelfde thema’s zullen ook te horen zijn op zijn aankomende debuutplaat LBM III. Tegen 3voor12 zei hij daarover: “Het zijn tien songs waar ik zo’n drie jaar aan heb gewerkt. Het is eigenlijk het derde album, maar ik ga het net als met Star Wars van achteren naar voren uitbrengen.”

“De syncopische drums, die malle, staccato vocalen, die uiterst vreemde rapstem… nee, er is geen pijl op te trekken wáár je de Amsterdamse Gino-Cochise nou precies mee moet vergelijken.” – 3voor12

Inloggen