Aankomende Activiteit

Gino-Cochise (Transition Festival)

https://goo.gl/maps/hBZKTpN7Du127sas8

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is Transition Festival (meerdere keren) verplaatst. Transition Festival staat nu gepland op 25 en 26 maart 2022. In eerste instantie stond het gepland op 3 & 4 april 2020 en werd het eerder verplaatst naar 26 & 27 maart 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Meer informatie over de ticketverkoop volgt snel.

Na vier edities is Transition gegroeid naar een tweedaags festival. Er is immers genoeg te vertellen over wat zich momenteel in de jazz afspeelt. In de jazz is een nieuwe generatie musici opgestaan die wars is van hokjes, maar nog altijd het jazzidioom onverminderd hoog heeft zitten. Tegelijkertijd laten de inspirators uit het genre, de veteranen, zich graag omringen door deze jongere generatie om hun sound fris te houden en elkaar uit te blijven dagen. Transition laat gedurende de twee festivaldagen deze werelden samen komen, met op de vrijdag een nadruk op de jonge makers en op zaterdag de inspirators. Maar vaker nog zoals ze de musici het zelf graag zien; samen op één podium.

Op vorige edities speelden onder meer Branford Marsalis, Ibrahim Maalouf, Avishai Cohen, GoGo Penguin, Christian Scott, Pat Martino, Mulatu Astatke, Phronesis, Eric Vloeimans, Laura Mvula, Michel Camilo & Tomatito, Cory Henry en Lizz Wright.

Transition is een samenwerking tussen TivoliVredenburg en North Sea Jazz.

GINO COCHISE

De Amsterdamse zanger/rapper/multi-instrumentalist Gino-Cochise is naar eigen zeggen ‘geboren uit een kokosnoot’ en vindt dat muziek er in hoofdzaak is voor meditatie en als medicijn. Als je hem bas hebt horen spelen in de documentaire Basmannen van Henny Vrienten, begrijp je precies wat hij bedoelt. Na jarenlang jammen met diverse bands stapt Gino-Cochise nu solo naar voren: zijn debuutsingle Fo Woa – met fascinerende syncopische drums en opvallende rap – verscheen in februari 2021, het debuutalbum LBM III komt eraan. Gino-Cochise valt niet te categoriseren, laat staan te vergelijken!

Inloggen