Aankomende Activiteit

Kwaku Summer Festival

Nelson Mandela Park

Het Kwaku Summer Festival is een grootse viering van culturele diversiteit en identiteit in het stadsdeel Zuidoost met cultuur, sport en eten als belangrijkste uitingsvormen en waar een brede (maatschappelijke) participatie en de Surinaamse oorsprong als belangrijkste pijlers gelden. Het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost staat iedere zomer vier weekenden lang in het teken van cultuur, muziek, dans, eten en drinken tijdens het Kwaku Summer Festival.

Van voetbaltoernooi tot festival

Kwakoe begon in 1975 als kleinschalig voetbaltoernooi om de jeugd in de Bijlmermeer die niet op vakantie kon gaan toch een leuke zomer te bezorgen. Al snel groeide Kwaku uit tot een competitie waar niet alleen gevoetbald werd, maar waar eten en drinken een belangrijke plaats innam. Het festival is vooral bekend om de sfeer en zijn er naast het voetbal tal van andere activiteiten zoals debatten, lezingen, dansworkshops, missverkiezingen en muziekoptredens.

Kwaku Summer Festival is een van de grotere festivals in Nederland en een van de grootste evenementen in Amsterdam, waar jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers op afkomen. Het festival brengt culturen samen en zorgt voor een mooi geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Inloggen