Aankomende Activiteit

Maakbaars | Iris Penning

NATLAB

Maakbaars: is het een live-performance of een talkshow? Of beiden? In ieder geval is ‘t hét creatieve evenement waarbij alles draait om het maakproces. We kijken in het brein van muzikanten, dichters, kunstenaars en alle andere soorten makers. Anderhalf uur vol livemuziek, poëzie en kleine feestjes voor het oog. Dat allemaal met een aparte twist. Stadsdichter en singer-songwriter Iris Penning presenteert de avond en zal ook zelf een kijkje achter de schermen van haar maakproces delen.

DE MAKERS

MARI SANDERS
Na zijn studie Audiovisuele Vormgeving bracht Mari de korte films ‘Rue Des Invalides’, ‘Sync’ en ‘Daan Durft’ uit, gevolgd door de documentaire ‘80% Ongeschikt’ in 2016. Twee jaar later regisseerde hij het VPRO-tv-drama ‘Mooi Geweest’ en de driedelige documentaireserie ‘Rolstoel Roadmovie’ op NPO 2 en de Vlaamse VRT in 2019. Zijn vervolgserie ‘Mari Staat Op’ onderzocht hoe wij in Nederland naar handicap kijken. Momenteel werkt Mari aan zijn debuutfilm en is hij docent aan de hogeschool voor de kunsten in Amsterdam. Zijn persoonlijke opvattingen over handicaps (Mari is geboren met Cerebrale Parese, gebruikt een handbewogen rolstoel en kan niet lopen) en het thema ‘de eenzame reiziger die probeert erbij te horen’ zijn terugkerende thema’s in zijn films.

MONIQUE HENDRIKS
Monique Hendriks, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2021 en winnaar van de El Hizjra literatuurprijs voor proza, is een van de drie spoken word talenten in het UC Masters talentontwikkelingstraject 2021-2023.  Ze is schrijver, actrice, theatermaker, wetenschapper en doet onderzoek naar de interactie tussen mens en artificial intelligence en hoe verhalen daarin een rol spelen. Hiernaast maakt ze poëziefilmpjes voor het platform KAF en bracht in januari 2022 bij uitgeverij Opwenteling haar poëziedebuut Retrospectieven in 3 dimensies uit, te bekijken in een ouderwetse View-Master. In oktober kwam haar tweede ‘poëziebundel’ Bobbie gaat in bad uit: een magisch avontuur in de vorm van een badboekje voor volwassenen.

GERSON MAIN
Gerson Main maakt dansbare poëzie, licht komische reflecties op allerdaagse zaken, weet mensen te raken met zijn lach. Gerson is gitarist, zanger, schrijver en theatermaker. Hij studeerde aan het conservatorium in Utrecht en speelde in verschillende bands, waaronder in de backingband van Akwasi, Dio en Typhoon. In 2015 deed Main mee aan het tv-programma ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’, waar hij het tot de finale schopte. Sindsdien kan je hem kennen van nummers als “Deejay”, “Dorst” en “Koning van de Camping”, waarmee hij een lach op je gezicht kan toveren.

LENKA BACHORIKOVA | MET LITTLE ONE & J
Lenka Bachorikova is de oprichter van Eindhoven Ballroom – de locale ballroom scene van Eindhoven. Hieronder behoort de dansstijl Vogue (of Voguing), maar het gaat niet alleen om dans. Het is ook een subcultuur die is opgericht door queer mensen van kleur, die een safespace biedt voor iedereen die zich niet geaccepteerd voelt, discriminatie ervaart of bang is om zijn echte zelf te zijn. Eindhoven Ballroom heeft afgelopen jaar de Cultuurprijs in Eindhoven gewonnen voor hun evenementen: Eindhoven Ballroom Functions. Lenka Bachorikova zal samen met Little One en J een Vogue optreden geven, waarbij je de drie performancestijlen van vogue kunt zien – Old Way, New Way en Vogue Femme.

Inloggen