Aankomende Activiteit

Mama Moringa

Gedempt Hamerkanaal 231

Over Mama Moringa

Een goed leven begint met goede voeding. In de eerste 1000 dagen van ons leven speelt voedsel een essentiële rol. Gelukkig hebben wij heel wat keuze. Maar dat is híer. En helaas is dat niet overal zo. Daarom steunt The Hunger Project – dankzij een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij – ouders in landen als Ethiopië om hen te helpen met gezond en voedzaam eten voor hun kinderen. Hoe zij dit doen? Door gebruik te maken van lokale oplossingen als de Moringa ‘wonderboom’, zodat zij zelf een einde kunnen maken aan ondervoeding.

Op 7 mei organiseren we een bijzonder diner. Het Mama Moringa diner. Wij trakteren dan 1000 jonge ouders op een heerlijk voedzaam diner. En jij kunt bepalen wie de deelnemers zijn. Nomineer een jonge ouder die het verdient om getrakteerd te worden. Voor elke genomineerde ouder plant de Nationale Postcode Loterij zo’n supervoedzame Moringaboom bij een gezin in Ethiopië, Malawi of Oeganda.

Nomineer een jonge ouder

Moringa?

Het lijkt te mooi om waar te zijn – de blaadjes van een boom, die bijna overal kan groeien, helpen tegen honger en ondervoeding. En toch is het zo. Moringabladeren bevatten meer vitamines en mineralen dan de meeste voedingsmiddelen die wij kennen. The Hunger Project zet in Benin al jaren Moringa succesvol in tegen ondervoeding. En dankzij de Postcode Loterij steunt The Hunger Project nu ook jonge ouders in Ethiopië, Malawi en Oeganda bij het verwerken van Moringa in hun gerechten, zodat hun baby’s voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Want door gezonder eten neemt ondervoeding af. Lees meer op www.thehungerproject.nl

Inloggen