Aankomende Activiteit

VERS Festival

Oud Kerkhof

Een mooie traditie zo tegen het voorjaar: VERS! Aanstormend Fries muziektalent laat op zaterdag 10 februari van zich horen tijdens alweer de zesde opeenvolgende editie. Alle denkbare genres zijn vertegenwoordigd: van funk, rock en indie, tot soul, jazz en rockabilly.

Tot na middernacht zijn er op zes podia meer dan dertig (!) optredens. Zoals altijd is een flinke stapel swingende popbands uit de regio present. Een groot aantal wordt gecoacht door docenten van Kunstencentrum Atrium. Onder meer Boys Squad, de Red Hot Chili Kleppers, Unlocked, Mercy Flush, Southern, So Be It, Soundboxx en Tremble laten horen wat ze in huis hebben. Net als de Electric Hollers, Ananazz, Jammer, de Dolltones, de Marane Allstars en YVI.

De jonge honden krijgen gezelschap van gevestigde namen als Elske DeWall, Gerson Main, Level 42-tributeband Heathrow (met L’dia on bass; geen onbekende in Sneek en omgeving!), Never Ending Orchestra (onderdeel Culturele Hoofdstad LF2018) en Ella & her man.

Scholengemeenschap Bogerman is van de partij met de befaamde Bogerman Bigband en de Bogies. Het veelzijdige Biruta (een combinatie van afro-funk, samba, jazz en soul), On the Move (jeugdorkest van het Stedelijk Muziekkorps Sneek) en het beste van de jaarlijkse talentenwedstijd Kunstbende Friesland (waaronder de band Fonk, winnaar in 2015, 2016 en 2017) zijn er ook.

Elske DeWall zal ’s middags in het kunstencentrum ook een workshop geven aan jonge muzikanten.

Inloggen