Aankomende Activiteit

Yoràn Vroom’s Group of Friends | Special guest: Aïcha Gill

Cinetol

Group Of Friends

Group Of Friends is de band van Yoràn Vroom, componist en drummer uit Amsterdam. Vroom is al jaren actief in de Nederlandse en Europese jazzwereld, en heeft met vele internationale artiesten gewerkt.

Group Of Friends is een collectief van getalenteerde musici met ieder een specialisme, wat de band’s positie in de scene uniek heeft gemaakt. Met collectieve improvisatie als gemene deler, en inspiratie uit wereldwijde folklore, zullen de musici hun eigen interessante kijk geven op het repertoire van Vroom, met als doel het creëren van een proces waarbij zowel de musici als de luisteraars emotioneel, intellectueel en spiritueel in worden meegenomen.

Over Yoràn:

“Yoràn Vroom quickly developed into one of the leading musicians of our time. “ –Vrije Geluiden

“Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan.” – Slagwerkrant

Group Of Friends Live
Yoràn Vroom Spotify
Yoràn Vroom Instagram

Group of Friends bestaat uit:
Yoràn Vroom – drums
Itai Weismann – EWI
Yariv Vroom – Allround Percussion
Timothy Banchet – Piano/Keys
Fantison Araby – Mandinka Percussion
Nathaniel Klumperbeek – bas

Special guest: Aïcha Gill

Aïcha Gill (Dreamgirls, Tina Turner the musical, Sublime FM Talent) is een Nederlands-Surinaamse R&B/neo-soul zangeres, songwriter en actrice. Ze wordt geïnspireerd door Anita Baker, Lianne La Havas, Jill Scott, D’Angelo en meer. Dit vertaalt ze naar haar soulful, gepassioneerde performances die een verhaal vertellen. Na de release van haar singles ‘Last Love Letter’ en ‘September’, werkt en schrijft ze door aan een EP die volgend jaar zal worden uitgebracht.

Instagram | @aichagill

Inloggen