Aankomende Activiteit

Yung Dada (Bomboclat festival)

Bomboclat Festival

P&V Bomboclat Festival is the hottest Dancehal and Afrobeats sensation on the Belgian coast. For two days, the best international artists conquer our 3 stages together with local heroes. From exciting Dancehall and pumping Afrobeats to banging hip hop and the latest trends from African clubs, there’s plenty of music to dance to!

Ontmoet muzikant en producer Yaw Owusu Addai, ook wel bekend als Yung Dada. Vanaf een jonge leeftijd was hij gefascineerd door de muziek die zijn ouders in huis afspeelden, wat als basis fungeerde voor de start van zijn carrière als trapartiest- en producer onder de alias DRUMMAKID. Owusu Addai voelde echter de drang om dichter bij zijn roots te komen, en nam een stap terug om zichzelf en zijn geluid te herontdekken.

Hiervoor was de opkomst van Afrobeats het juiste moment. Een stap dichter bij zijn roots, maar ook een stap vooruit in zijn carrière. Zo werd Yung Dada geboren, nu bekend voor zijn bekwaamheid in het produceren en optreden van zijn afro-georiënteerde sound. Zijn eerste single ‘MI Amor’ uit 2020 kreeg co-signs van onder andere Joe Kay en Quamina MP, en werd in 2022 opgevolgd met zijn debuut EP ‘Shea Butter Boy’. Afro en Amapiano beats en honingzoete vocals die de vluchtige romantiek van een opkomende artiest centraal stellen.

Inloggen