Blog detail

GINO-COCHISE

Producer en multi-instrumentalist Gino-Cochise brengt zijn debuut single ‘Fo Woa’ uit. De meest spannende act van Eurosonic Noorderslag 2021 presenteert hiermee zijn eerste werk, na veelbelovend optre- den op het showcase festival.

In deze tijden van pandemie vragen steeds meer mensen zich af, of we wel genoeg naar moeder aarde luisteren. Laat dat nou net een bron van inspiratie zijn voor de Amsterdamse artiest Gino-Cochise. Hij kreeg deze muzikale inspiratie van zijn moeder en vader mee. Hij is ervan overtuigd dat muziek gebruikt moet worden voor meditatie, als medicijn.

Zijn eerste single ‘Fo Woa’ van zijn aankomende debuutalbum, is een open vraag aan de maatschappij, of we wel beseffen wat we aan het doen zijn. De mysterieuze, funky en onvoorspelbare track is uitgebracht in eigen beheer. De bijbehorende video komt volgende week uit via zijn Youtube kanaal. Een persoonlijke quote van Cochise over de single:

“I’d rather not talk about it….’

Vorige week mocht Cochise zijn aankomende debuutalbum live presenteren tijdens het showcase festival Eurosonic Noorderslag. 3voor12 Bestempelde hem met zijn uiterst vreemde stem en syncopische drums als ‘meest spannende act van het festival’. Afgelopen najaar was Cochise al te zien op Super-Sonic Jazz in Paradiso en Motel Mozaique in Rotterdam.

Meer over Gino-Cochise

Gino-Cochise is geboren in 1990, uit een kokosnoot en is op 5 jarige leeftijd begonnen met drummen. Hij spreekt het concept van bewegen in het belang van de gezondheid van deze planeet. Hij bestempeld zijn bijzondere sound als ‘Djago Music’.

Je kent hem wellicht als uitblinkende muzikant in de huidige live shows van Anne-Fay, Gerson Main, Sarah-Jane Pink Oculus, Gerson Main, Luna Mae of zijn voormalige formaties Badjekkah & Pink Oculus, waarmee hij een grandioze show gaf op North Sea Jazz Festival in 2017. Zijn liedjes gaan over in balans leven en is een oproep aan de moderne mens de uitdaging aan te gaan om de stilte in jezelf op te zoeken. Hij probeert hiermee een steentje bij te dragen aan de bewustwording van de mens hoe we met de aarde omgaan, in de tijd die we hebben gekregen.

Inloggen